National Hotrods starten seizoen met bomvol Paasweekend!!

National Hotrods starten seizoen met bomvol Paasweekend!!

Na de lange winter kan er komend weekend eindelijk weer genoten van non contact racen op hoog niveau. Zo is er op zaterdag 4 april een trainingsmiddag in Ter Apel waarna daar op zondag 5 april (Eerste Paasdag) het seizoen in alle hevigheid losbarst. De dag erop (Tweede Paasdag) reist een grote delegatie coureurs af naar het zuiden waar op Raceway Venray ronde 2 van het Nederlands puntenkampioenschap verreden zal worden.

Non contact ovalracen op allerhoogste niveau kunnen de racefans zien bij de National Hotrods. Deze achterwiel aangedreven racewagens behalen op de 460 meter korte oval zeer hoge snelheden. John van den Bosch uit Rosmalen is de regerend kampioen en ook dit jaar weer één van de grote favorieten, al is de verwachting dat de concurrentie dit seizoen groter dan ooit tevoren zal zijn. Naast concurrentie van Ralph Verberkt uit het limburgse Horst, die lange tijd de grootste belager van van den Bosch was in 2014. Zit momenteel een ook een grote groep regionale coureurs te popelen om de ervaren van den Bosch als Nederlandskampioen te onttronen. Zo staan de Ter Apelers Johan Sanders, Erik Emming, Mark Teuben en Harm Veenstra bij de National Hotrods aan de start. Jeffrey Zwiep uit Schoonoord zal zijn debuut maken in deze klasse. Daarnaast zijn Patrick Caspers uit Kampen, Reimon Bos uit Noord Sleen en Fokko Wildeboer uit Nieuwe Pekela zijn gevaarlijke outsiders voor een podiumplek in deze klasse.

Op Paasmaandag belooft het weekend een spectaculair vervolg te krijgen met vijftien ingeschreven coureurs. Onder de ingeschreven coureurs is de winnaar van de Super Cup 2014, Lars Dreschel. Ook Erik Roeffen die afgelopen seizoen vele manches met zijn fraaie BMW Z4 wist te winnen op Raceway Venray zal hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan de Paasraces. Dieter Bader maakte tijdens de afsluitende wedstrijddag in Venray een behoorlijke crash mee. Veel schade moest in de winterperiode hersteld worden om terug te keren. Ook Peter Knappertz zullen we weer aan de start zien bij de National Hotrods. Hij heeft zijn Peugeot 205 body inmiddels ingeruild voor de 206 variant.

Daarnaast zullen acht coureurs de reis vanuit Ter Apel ondernemen om in Venray voor de punten te strijden.

Let’s go racing!!

NHRRG

 

[google-translator]

Kommentare sind geschlossen.