Nascar Whelen Euro Series komt op 23 & 24 mei naar Raceway Venray

[glt language=”German” label=”übersetzt ins Deutsche”]

 

Primeur; Nascar Whelen Euro Series komt op 23 & 24 mei naar Raceway Venray!

Op 23 en 24 mei, de zaterdag en zondag van het Pinksterweekend treedt Raceway Venray op als gastheer voor de prestigieuze Nascar Whelen Euro Series. Het is voor het eerst dat deze series naar Nederland komen en gaan rijden op de Half Mile Oval van Raceway Venray. Het belooft een waar racespektakel te worden met goed gevulde deelnemersvelden en veel show!

 

Nascar racen is met name in Amerika heel ‘groot’ en mateloos populair. Onder Amerikaanse supervisie is in Europa de Nascar Whelen Euro Series ontstaan. In 2015 maken ze een tour door Europa en doen voor het eerst ook Raceway Venray aan.  Het zal een bijzondere aangelegenheid worden, de Half Mile Oval van Raceway Venray is geheel naar Amerikaans voorbeeld gebouwd. Liefhebbers die een echte Nascar-ervaring willen ondergaan moeten dus op 23 en 24 mei in Venray zijn.

Zowel op zaterdag als op zondag rijden de Nascar Whelen Euro Series hun races. Er zullen ongeveer 28 Nascars aan de start verschijnen met zowel mannelijke als vrouwelijke coureurs afkomstig uit onder andere Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, België, Tsjechië en Zweden. Ook regerend kampioen Anthony Kumpen afkomstig uit het Belgische Hasselt zal in Venray aan de start verschijnen. In bijna elke Nascar rijdt zowel een Elite 1  als een Elite 2 coureur. In de Elite 1 klasse rijden de professionals en in de Elite 2 klasse de non-professionals.

De auto’s van Nascar Whelen Euro Series verschillen onderling alleen qua polyester body,  er wordt gereden in Ford Mustang, Chevrolet SS, Chevrolet Camaro en Dodge Challenger.

Nascar Whelen Euro Series photo by Stephane Azemard 2

Programma

Zowel de Elite 1 en Elite 2 rijden op zaterdag en zondag een race van 60 ronden. Op zaterdag wordt het programma aangevuld met de Stockcar F2 klasse en er worden demo’s verzorgd met Pick-ups. Op zondag wordt het programma aangevuld met de Stockcar F2 klasse, de National Hotrod klasse en ook dan worden er demo’s gereden met de Pick-ups. Om het geheel een Amerikaans tintje te geven zullen er cheerleaders en American Footballers aanwezig zijn om het publiek op te zwepen. Ook bestaat de mogelijkheid voor publiek om handtekeningen te bemachtigen van de coureurs tijdens de signeersessies. Daarnaast is het rennerskwartier vrij toegankelijk voor publiek en zijn de pitboxen open om alles van een afstandje goed te kunnen volgen en niets te hoeven missen.

Pinksterraces op 25 mei

Na de races op 23 en 24 mei is de koek nog niet op, want op tweede Pinksterdag staan traditiegetrouw de Pinksterraces op het programma van Raceway Venray. Op de Short Oval en de Half Mile Oval zullen de stockcar F1, stockcar F2, National Hotrods en de LMV8 klasse hun opwachting maken en publiek vermaken met close racing.

 

Met een korte terugblik, naar de Paasraces mogen we concluderen dat de twee regionale coureurs; Paul Hermkens in de stockcar F1 Koningsklasse en Luc Ottenheim uit Baarlo in de Stockcar F2 klasse een vliegende start hebben gemaakt. Met Pinksteren zal duidelijk worden of ze deze lijn voort kunnen zetten. Ook wordt dan duidelijk hoe de andere coureurs in deze en de genoemde klassen het er vanaf gaan brengen. Kortom een weekend boordenvol raceplezier!

 

De poorten zijn op 23, 24 en 25 mei open vanaf 08:00 uur

 Zaterdag starten de trainingen om 09:00 uur

Wedstrijden starten om 13:30 uur,  einde wedstrijden 19:00 uur

 

Zondag starten de trainingen om 10:00 uur

Wedstrijden starten om 11:45 uur, einde wedstrijden 18:00 uur 

Maandag starten de trainingen om 10:30 uur

Wedstrijden starten om 12:00 uur, einde wedstrijden 18:00 uur 

Entreeprijzen zaterdag en/of zondag:

Kinderen t/m 12 jaar gratis – volwassenen: € 20,00 p.p. dag ticket of € 35,00 p.p. weekendticket

 

Entreeprijzen maandag

Kinderen t/m 12 jaar gratis – volwassenen: € 15,00 p.p. 

Stichting Raceway Venray , Peelweg 47, 58 13  AD Ysselsteyn  tel.: 0478 513 100 www.racewayvenray.com

 Voor meer informatie; www.racewayvenray.com of neem contact op met Robert Wilms via Tel: +31 (0)6 52 65 85 26 of E-mail:  rwilms@racewayvenray.com of jkennis@racewayvenray.com

 Mocht u voortaan geen persberichten meer van Raceway Venray willen ontvangen, dan kunt u zich afmelden door een e-mail te sturen aan jkennis@racewayvenray.nl

  Nascar Whelen Euro Series photo by Stephane Azemard

 

Kommentare sind geschlossen.