Heritage Stockcar van stockcarlegende Lambert Keulen op 16 augustus voor het eerst getoond op Raceway Venray!

Twee jaar lang is er door Ron Christis en Roel Everts uit Venlo met veel bezieling gewerkt om de Heritage Stockcar van stockcarlegende Lambert Keulen na te bouwen. De twee stockcarliefhebbers hebben met originele onderdelen uit de jaren 80 geprobeerd de auto zo authentiek mogelijk na te maken. Omstreeks 13:15 uur tijdens de voorstellingsronde van de World Cup Stockcar F1 wordt deze Heritage Stockcar voor het eerst aan publiek getoond. Dit zal ook de eerste keer zijn dat Lambert Keulen zelf de auto gaat zien. Kortom; een primeur tijdens de World Cup op 16 augustus op Raceway Venray!

Heritage Stockcar van Lambert Keulen in bouw

De Heritage Stockcar is met originele onderdelen uit de jaren 80 nagebouwd. De onderdelen zoals de achteras en de radiateur zijn vanuit Engeland naar Nederland verscheept. Het stuur van deze Heritage Stockcar hebben ze kunnen bemachtigen uit de Stockcar van Danny Clark. Ook was het nog niet makkelijk om aan de autobanden te komen waar men in de jaren 80 stockcar mee reed. Na enig zoekwerk hebben ze in Engeland nog een set banden kunnen bemachtigen, en niet van de minste want dit zijn de originele banden van de legendarische Engelse stockcarcoureur Dave Mellor welke in 1978 BriSCA Wereldkampioen werd. De enige onderdelen die niet origineel zijn de gordels en de stoel.

 

De twee Limburgse vrienden hebben avond na avond gewerkt om de stockcar precies na te bouwen zoals deze er in jaren 80 uitzag. Dit hebben ze gedaan aan de hand van foto’s uit die tijd. Zelfs de stickers zijn precies hetzelfde. Ook hebben ze inmiddels een goede band opgebouwd met de Familie Keulen zelf en barsten ze van nieuwsgierigheid wat Lambert van het eindresultaat zal vinden nu deze Heritage Stockcar na 35 jaar weer op de baan zal verschijnen.

 

Lambert Keulen, afkomstig uit Geleen, is een legende uit de stockcarwereld. Vanaf de jaren 70 reed hij op circuits zoals de Beitel in Heerlen en het Burgemeester Damenpark in Geleen, maar ook in Baarlo heeft hij zijn beste beentje voorgezet. Door een ongeval in 1982 is Keulen gestopt met racen, maar zeker niet gestopt met het promoten van het stockcar rijden. Hij is een eigen stockcarteam begonnen met Friedhelm Welters als coureur, zij wonnen in 1986 zelfs de Longtrack World Final. Ook was hij promotor van het Gonne circuit in België, een baan nagebouwd naar Engelse Maatstaven. Al met al heeft hij veel betekend voor de stockcarwereld. Momenteel is Lambert Keulen café-eigenaar, een beroep dat hij ook al ruim 45 jaar uitoefent. Met grote regelmaat worden er aan de tap dan ook herinneringen uit de stockcartijd opgehaald.

Originele stockcar van Lambert Keulen

World Cup 15 & 16 augustus

Al vele jaren wordt het World Cup Weekend Stockcar F1 en Stockcar F2 georganiseerd tussen Nederlandse en Engelse bonden, eerder in Baarlo en op het oude circuit ‘De Peel’ en sinds een aantal jaren op Raceway Venray. Dit is het raceweekend waar alle stockcarfans in binnen- en buitenland het hele jaar al naar uit hebben gekeken.  De races tijdens het World Cup Weekend zijn de belangrijkste stockcarwedstrijden op Nederlandse bodem. Er zullen in deze beiden klassen ongeveer 50 coureurs van zowel nationale als internationale afkomst aan de start verschijnen.

Kommentare sind geschlossen.