25 oktober Baankampioenschap, Finale Races op Raceway Venray!

Laatste race voor de winterstop waarin de Short Oval, wordt aangepast!

Op zondag 25 oktober zal alles op Raceway Venray in het teken staan de finale races, voor het baankampioenschap 2015.

In de stockcar F2 klasse, zijn de kaarten grotendeels geschud. Is dit dan ook het geval in de andere klassen, het antwoord hierop is een stellig nee. Waarmee we met zekerheid kunnen verkondigen dat de spanning is gegarandeerd.

Een alles beslissende middag racen op de korte en ½ Mile oval, waar Frank Wouters (Baarle-Nassau) in de LMV8 SuperCup klasse al geruime tijd de eerste plaats in de tussenstand van het baankampioenschap stevige in handen heeft. Na het mislopen van de EuroCup in juni, zal Wouters alle pijlen richten op de baantitel. Barry Maessen (Ysselsteyn) bezet een tweede plaats, met nog een kleine kans op het kampioenschap. Voor de derde plaats zal nog geknokt gaan tussen Patrick van Eck (Posterholt) en Patrick Heckhausen (Recklinghausen), dit kon nog weleens de ‘cliffhanger’ van deze middag gaan worden.

_T151702

De vaste drie raceklasse op de ‘Short Oval’ zullen na deze race afscheid nemen van het vaste format. Al in oktober zal gestart worden met het aanpassen van deze snelle 400mtr. track. Na overleg tussen de organisatie en coureurs is het besluit genomen tot inkorten van de short oval, met als uitgangspunt het Engelse circuit van Birmingham. Dit zal de snelheid doen afnemen, maar zorgdragen voor meer spanning in de contactklassen. Ook zullen zo ook meer coureurs zich gaan binden aan Raceway Venray! En dat willen we toch allemaal. We kunnen voordat het seizoen is afgesloten, al niet meer wachten op het begin van het seizoen 2016.

De National Hotrod klasse kent een verrassende lijstaanvoerder, Eric Emming uit TerApel voelt wel de hete adem van veteraan John van den Bosch (Rosmalen) in zijn nek, maar heeft het kampioenschap voor het grijpen. Opmerkelijk is, dat zelfs tot plaats nummer zeven in de tussenstand nog kans op eremetaal.

Lijstaanvoerder bij de stockcar F1’s is Roy Maessen (Yesselsteyn) die vanaf de eerste wedstrijddag in het seizoen 2015 de touwtjes in handen heeft. In deze klasse zullen weinig verschuivingen meer plaatsvinden. Met Geert Jan Keijzer, op een tweede plaats komen we dan ook bij de uitsmijter van dit seizoen terecht. Tijdens de finale in de stockcar F1, zal stilgestaan worden bij vader Piet Keijzer die zoals velen weten 10 jaar geleden kwam te overlijden. Dat de finale door alle coureurs graag gewonnen wil worden is daarom ook geen vraag, iedereen wil deze eervolle titel bijschrijven.

Terug naar de stockcar F2, de top drie bestaat uit drie nationaliteiten. Een mooi uithangbord richting het nieuwe seizoen. Wim Peeters (Nijmegen NL), Peter Baer (M’Gladbach D) en Jan Beckers ( B) hebben ieder het eremetaal al stevig vast.

Traditiegetrouw starten we de dag met de UkkePukke race, tientallen bolides veelal eigenbouw openen de finale races met enkele ronden achter de startcar.

De finale races op 25 oktober, een must voor iedere autosportfanaat, dit mag je niet missen.

IMG_4712

mehr infos : www.racewayvenray.com

Kommentare sind geschlossen.