Seizoensopening NOV Lelystad

Spectaculaire seizoensopening Autospeedway seizoen NOV Lelystad Invasie van nieuwe bolides en coureurs

Zondag 20 maart opent NOV Autospeedway Lelystad haar nieuwe seizoen op het Midland circuit in Lelystad. De wedstrijden in de diverse klassen beginnen om 11.30 uur.
In de winter is er hard gewerkt op en rond het Midland circuit om zowel rijders en publiek nog meer te plezieren. De  grote oval heeft enkele aanpassingen ondergaan,  waardoor we later in het seizoen de Late Models V8 (Nascar) kunnen  laten rijden.
Tijdens de trainingsdag  bleek dat we een invasie van nieuwe bolides en coureurs mogen verwachten. Hieronder scharen we ook de herintreders waarvan we blij zijn ze weer te mogen verwelkomen.
Namen als Seefat, Van Ruler, Peeters, Oonk en Boes prijken op de lijst van herintreders. Nieuwe rijders die we kunnen verwachten zijn o.a. William Kools uit Lelystad (Rookie Rods), Peter Ploegmakers (BMW325 i Cup) en Leroy Stuart (Stockcar F2)  In totaal hebben we melding van een tiental nieuwkomers in de diverse klassen.
Smaakmaker tijdens de wedstrijden op de grote oval zijn onder meer de BMW 325i cup. De grote zes pitters mogen zich op een grote belangstelling verheugen. De klasse groeit gestaag wat zal leiden tot spannende deur aan deur gevechten. Nieuwkomer in de klasse is de 18-jarige Manon Boes uit Coevorden. Een dame die bewezen heeft haar mannetje te staan binnen de Autospeedway.  De gevestigde orde in deze tot nu toe hoofdzakelijk mannenklasse zal terdege rekening moeten houden met deze snelle dame. Bijgaand  op de foto Manon Boes , de jongste deelnemer in de BMW 325i cup als rondemiss naast de oudste deelnemer in deze klasse  “Dudo” de Bruijn.

Manon Boes
In de Rookie Rods zal de plaats Lelystad dit jaar sterk vertegenwoordigt worden…. de broers Van Spiegel en William Kools,  alle drie wonende in Lelystad, gaan de strijd aan voor het Nederlands kampioenschap. Max van Spiegel  gaat met een speciaal geprepareerde Mazda MX M5 proberen rijders als Oonk , Renders  en Visser te verrassen .
In de contact klassen, de Stockcars, mogen we ook nieuwe namen verwachten. Mekaar een zetje geven bij het ingaan van de bocht is toegestaan, en met de wetenschap dat de ervaren rijders achteraan starten,  zal dit menige spannende actie opleveren. De huidige kampioen in de Stockcar F2, Sebastiaan Vowinkel,  zal de strijd aan moeten gaan met de nieuwe rijders zoals Stuart( Elst) en Van As (Utrecht) maar ook met  heren met nieuwe bolides, zoals Lenssen, Peeters, Schut en consorten.

stockcar f2 actie
In de Stockcar F1 start men wederom met de Dutch Tarmac Series Stockcar F1, de gesponsorde strijd om het zilveren dak. Deze prestigieuze serie wint steeds meer aan populariteit en weet iedereen te boeien met hun spektakel. De dikke V8 motoren en hun imposante verschijning zullen het publiek wederom in vervoering brengen. Ook in deze klasse worden nieuwkomers verwacht. Maar het meest sensationele is zeker de rentree van een topcoureur…….
De Midland Hotrods mogen zich verheugen in de grootste groei , de snelle 2- liters, welke strijden op de grote oval,  gaan vaak deur aan deur door de bochten. Vrouwelijk schoon in de vorm van Chantal Hoedt wist tijdens de finalewedstrijd in november de heren in deze klasse van het hoogste podium te verdringen . Dit seizoen krijgt ze concurrentie erbij van namen als Seefat, Van Ruler, Soetens, etc. Kijkend naar de andere namen in deze klasse worden dit  enorm spannende wedstrijden.  Jansen, Odemis, Damstra, van Haarlem, de Bruijn….. prijken op de startlijst en zijn mannen met enorme ervaring welke zeker de strijd zullen aangaan .

Chantal Hoedt
Ook op het programma staan de junioren, de opstap klasse binnen de Autospeedway, de kids met hun F3 stockcars en bij voldoende deelname de stockcar F2 junioren.
Entree
€10,-
<12 jr  €5,-

Gratis Parkeren Meer info op onze website ; www.autospeedway.org of op social media: https://www.facebook.com/novlelystad   twitter: @AutospeedwayNOV

poster 20-3-2016 lelystadklein

Kommentare sind geschlossen.