Raceway Venray op 2e paasdag

Het mag een rotsvaste traditie genoemd worden, want ook dit jaar zal Raceway Venray op 2e paasdag de startvlag zwaaien voor een spectaculair nieuw autospeedway seizoen!

Bij Raceway Venray is er hard gewerkt in de wintermaanden. Zowel de infrastructuur als de Short Oval zijn aangepast. Niets staat de organisatie nu nog in de weg om er weer een grandioos race jaar van te maken.

Er is flink gewerkt aan het inkorten van de Short Oval. De baan is verkleind van 400 meter naar 350, daardoor gaat de topsnelheid weliswaar omlaag, maar neemt het contact tussen de wagens toe. Dat maakt de race niet alleen spannender voor de coureurs, maar zeker ook voor het publiek. Het uiteindelijke doel van het inkorten van de Short Oval is om meer teams en publiek naar Raceway Venray te krijgen. Met deze aanpassingen is er meer uitloopgelegenheid ontstaan voor de auto’s. Hierdoor is ook het veiligheidsaspect op een hoger niveau komen liggen. Nu al zien we een toename in de raceklassen en zullen we al vroeg in het seizoen de eerste nieuwe namen mogen begroeten. Naast het inkorten van de kleine baan vonden er rondom Raceway Venray nog meer werkzaamheden plaats. Om meer ruimte te creëren voor de teams heeft er een uitbreiding van het aantal pitboxen plaatsgevonden. Ook zijn de geluidswanden rondom het circuit uitgebreid.

Race klassen

Ook in 2016 zal Raceway Venray diverse gastklassen mogen verwelkomen, zoals de BMW 325l Cup, 2ltr Hotrods, BriSCA Mini-stox en tijdens de Pinksterraces de Nascar Whelen Euro Series. Hierdoor onstaat er een zeer gevarieerd programma en zoals u gewend bent zullen de Ukkepukken de spits afbijten tijdens alle evenement. Uiteraard staan alle welbekende klassen ook elke evenement aan de start: Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrods en op de ½ mile oval de LMV8.

De 2ltr. Hotrods waren ook in 2015 te gast en maken zich op voor het vervolg van een sterke introductie. Deze raceklasse rijdt met de wijzers van de klok mee, iets wat ze in hun ‘geboorte’ land traditioneel doen. Dit houdt in dat de Engelse coureurs zomaar de oversteek zouden kunnen gaan maken, gedurende het seizoen. De 2ltr. zijn de meer standaard ‘old skool’  Hotrods waar de onderlinge verschillen miniem zijn en de stuurmanskunsten de doorslag kunnen gaan geven.

2e Paasdag is de seizoenstart op Raceway Venray! De poorten gaan al om 8 uur open en al snel volgen de eerste vrije trainingen. Tussen de races door zal de Oosterijker Hannes Auer vriend van Hans-Jürgen Hummen (LMV8 coureur) die dag zijn McLaren 675 LT demonstreren. Aanvang programma 11:30uur met de Ukke Pukke race. En dan barst toch echt het seizoen los!

Stockcar 1

Kommentare sind geschlossen.