Pinksterraces op Raceway Venray

Tweestrijd Lauda en Hunt in Nascar-klasse

Pinksterraces op Raceway Venray

Ysselsteyn – Het was een van de meest bijzondere seizoenen uit de geschiedenis van de Formule 1, het racejaar 1976 met in de hoofdrol de topcoureurs Niki Lauda uit Oostenrijk en de Brit James Hunt.  Zij  streden op en naast de baan op het scherp van de snede. Nu, veertig jaar later, treden hun zonen Mathias Lauda en Freddie Hunt in hun voetsporen in de Nascar Whelen Euro Series. Tijdens de Pinksterraces op zondag 15 en maandag 16 mei op Raceway Venray zijn zij, naast tal van regionale favorieten, twee van de grootste publiekstrekkers. Bijzonder is ook dat in de Nascarklasse twee Nederlanders meerijden: Maik Barten en Barry Maessen.

Mathias Lauda en Freddie Hunt komen uit voor hetzelfde team, DF1 –Racing, maar dat betekent niet dat ze elkaar de overwinning cadeau zullen doen.  De 34-jarige Lauda heeft een klein voordeel, want hij heeft al vijftien Nascar-races achter zijn naam staan. De 28-jarige Hunt maakt zijn debuut in het V8-racegeweld. Beiden waren zeer enthousiast toen de teambaas van DF1 racing, Norbert Walchhofer, ze vroeg om samen in een team te gaan racen. Mathias Lauda mocht tijdens de finaleraces op het circuit van Zolder al aan de start verschijnen, Freddie Hunt heeft afgelopen maanden de eerste tests uitgevoerd.

Ook tijdens de Pinkersterraces op Raceway Venray bijten de ‘ukkepukken’ weer het spits af. Uiteraard staan ook alle andere klassen op het programma: stockcar F1 en F2, national hotrods en op de halve mile oval de LMV8.  De poorten gaan om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.30 uur.

Raceway Venray is een volwaardig circuitpark, waarbij een uit asfalt bestaande 1/4 mile wordt omringd door een indrukwekkende 1/2 mile-baan. Deze 880 meter lange buitenbaan heeft een hellingshoek van maar liefst 25 procent en wordt omschreven als ‘The Fastest 1/2 Mile Oval’ in Europe.

Het hele jaar door vinden op het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn allerlei spectaculaire race-evenementen plaats. Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden op het circuit van Raceway Venray.

Voor meer informatie of het maken van een reservering kan contact worden opgenomen via telefoon 0478-513100 of info@racewayvenray.com.

13147481_800920996712083_81000075904329736_o

Kommentare sind geschlossen.