Kampioenschapraces op grote oval Autospeedway Lelystad

Zondag 18 september staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit te Lelystad in het teken van de ”Long Track Championships”.

Kampioenschappen op de grote oval, waar de rijders in de BMW 325i cup en de Midland Hotrods, om gaan strijden. Titelverdediger Vincent Wempe uit Spaarndam zal zijn snelle BMW 325i wederom naar het hoogste podium te sturen. Echter de concurrentie is groot, Elesen (Oss) en Boes (Vroomshoop) zijn potentiële kandidaten. Een groot deelnemersveld, we verwachten ongeveer 25 BMW’s aan de start, zal gaan strijden om deze prestigieuze titel. Outsider is de uit Lelystad afkomstige Goof van Spiegel, vader van een echte racefamilie en spil in het Mirror raceteam waarin o.a zijn zonen strijden.

SLA_7324kopie

Midland Hotrods, op en top ge-tunede motoren , snelle heren en één snelle dame. Dat zijn de ingrediënten van deze toerwagenklasse. Ruim 15 coureurs zullen gaan strijden om deze titel welke momenteel in het bezit is van De Bruijn uit Dordrecht . Hij zal de strijd aangaan met de nieuwkomer in deze klasse , Tersteeg uit Bodegraven, welke de laatste wedstrijden erg overtuigend won. Gerenommeerde namen als Van Haarlem, Odemis, en de supersnelle dame, Chantal Hoedt zullen graag deze titel op hun palmares bijschrijven.

De uit USA bekende NASCARS met hun brullende V8 motoren maken het Long Track feest compleet. Een internationaal deelnemersveld met coureurs uit Frankrijk, Engeland, België en Nederland zullen met elkaar de strijd aangaan in deze spectaculaire raceserie, de European Late Models.

STI152979

De spits wordt afgebeten ronde de klok van elf uur met de F3 stockcars, waarna alle NOV klassen hun wedstrijden verrijden. Voor de coureurs in de stockcar klassen is het de laatste generale voor het “Dutch Open” van oktober.

Aanvang wedstrijden 11.00 uur . –
Pits toegankelijk met je entreekaart –
Voldoende gratis parkeergelegenheid. –
Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-. –
(Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV

Kampioenschapraces op grote oval

poster sept2016 lelystadklein

 

 

Kommentare sind geschlossen.