21 mei Autospeedway Lelystad

Gouden Helm Stockcars, de eerste grote prijzen van het seizoen

Zondag 21 mei is er wederom actie, spanning en sensatie op het Midland Circuit te Lelystad. NOV autospeedway organiseert de eerste grote titelstrijd in 2017, de Gouden Helm Stockcars. Met 8 klassen aan de start, en de kans op een gratis ritje in de duozitter Stockcar F1, is het een wedstrijd die je niet mag missen.

De Stockcar F1 met hun brute 8 cilinders en het geduw en getrek tijdens de races is voor velen de koningsklasse binnen de Autospeedway. Om fans van deze sport mee te laten genieten is er een zogenaamde “duo zitter” gebouwd . Je neemt plaats naast de coureur en ervaart de kracht van de brute 8 cylinder, de geur van het verbrande rubber en ziet de enorme inspanning die de coureur moet leveren om het beest te temmen. Naast de 3 runs, welke door fans via een internetbieding gewonnen zijn, maakt elke betalende toeschouwer kans op een heat in de duozitter. Je bewaart je geldige entreekaartje, waaruit wij in de middag een nummer trekken voor de rit in de duozitter.

De stockcars strijden om de eerste grote prijs in 2017, de Gouden Helm. Een prestigieuze prijs welke door de coureurs graag gewonnen wordt. De winnaar van vorig jaar bij de F2 heeft al laten zien dat hij in topvorm is, de Limburger Pieter van der Beek heeft ook dit seizoen al diverse overwinningen geboekt. Eerder werd de Gouden Helm meegenomen naar Nieuwkoop, Piet Huussen heeft net een spiksplinternieuwe Stockcar f2 aangeschaft, en zal gaan proberen de titel te veroveren. We zagen tijdens de wedstrijden in april al veel en heftig bumperwerk in deze klasse. Vuurwerk zal ook dit keer komen van Vowinkel, Jansen, Smidt, Lenssen en Peeters. Allemaal mannen die graag het goud willen ophalen. De grote broer, de Stockcar F1, zal naast de Gouden Helm ook strijden voor een plekkie op de startgrid van het wereldkampioenschap te Ipswich UK, en de goedgevulde prijzenpot van de Showboatcup, en F1 Tarmac-series.

De supersnelle Hotrods zijn wederom te gast, en zullen enerverende deur-aan-deur gevechten leveren. De junioren , kids van 11 tm 16 jaar, strijden fel om elke centimeter op de oval baan en leren elke wedstrijd.

De Lelystedelingen Witkamp, Kools en Van Spiegel gaan strijden in de Rookie Rods , en hopen dat de pechduivel zondag eens thuisblijft . Tot nu toe staan geen van allen in de top 5 in de drukbezette klasse waar de dames vaak de lakens uitdelen. Lolkema, Knijn en Visser geven de heren vaak het nakijken.

Het programma bevat tevens, de BMW 325 i cup, de Formule Toyota’s, de Midland Hotrods en de kids in hun F3 Stockcars.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. –
Voldoende gratis parkeergelegenheid. –
Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-. – (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00

 

Kommentare sind geschlossen.