Pinksterraces op Raceway Venray

Pinksterraces op Raceway Venray

Ysselsteyn | Op Raceway Venray volgen de evenementen elkaar in hoog tempo op.  Waar veel autosportkampioenschappen rond de zomer gas terugnemen, blijft het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn ook de komende maanden op volle toeren draaien. Op maandag 5 juni vormt Raceway Venray het decor van de Pinksterraces.

De bezoekers van de Pinksterraces krijgen een dagprogramma met maar liefst twintig wedstrijden voorgeschoteld. Een keiharde garantie dat niemand ook maar een moment zal indutten. Het tijdschema wordt verdeeld tussen Stockcar F1 en F2, National Hotrod, LMV8 en als gastklasse de BMW 325i. Die kwam afgelopen seizoen ook tweemaal naar Raceway Venray en dat beviel van beide kanten goed. Met coureurs in alle leeftijden: van tieners tot zelfs iemand van tachtig jaar, in de persoon van Dudo de Bruijn, is het een diverse groep.

De Pinksterraces zijn voor de coureurs in de Stockcar F1 & F2 klasse de laatste kans om punten te pakken voor het WorldCup-weekend,  dat in augustus op Raceway Venray plaatsvindt.

Tijdens deze wedstrijd strijden de coureurs in de Stockcar F1 tevens voor een plek op het WK in de Engelse stad Ipswich tijdens een zogeheten Wild Card-manche. De winnaar van deze manche is verzekerd van een plek in het Wereld Kampioenschap Stockcar F1 2017.

Er is tijdens de laatste autospeedwaywedstrijden op Raceway Venray een duidelijke groei te zien in de Hotrod-klasse. Er rijden over het algemeen maar liefst 16 tot 20 hotrods in een manche. Hierdoor worden de races voor zowel het publiek als de rijders zelf steeds spectaculairder.

Raceway Venray is een volwaardig circuitpark, waarbij een uit asfalt bestaande 1/4 mile wordt omringd door een indrukwekkende 1/2 mile-baan. Deze 880 meter lange buitenbaan heeft een hellingshoek van maar liefst 25 procent en wordt omschreven als ‘The Fastest 1/2 Mile Oval’ in Europe. Raceway Venray houdt geen zomerreces, want na de Pinksterraces staan op 15 en 16 juli de Nascar Whelen Euro Series/ Eurocup LMV8 en op 19 en 20 augustus de World Cup Stockcar F en F2 op de agenda.

 

De Pinksterraces beginnen om 11.45 uur met de Ukke Pukke Races. De deuren gaan open om 8.00 uur open.

Voor meer informatie kijk op de website www.racewayvenray.com.

Openingstijden: De trainingen starten rond 9.00 uur. Wedstrijden zijn van 11.45 – 18.00 uur.
Entreeprijzen: kinderen t/m 12 jaar gratis – volwassenen: € 15,00 per persoon per dag.

 

 

Kommentare sind geschlossen.