NASCAR-weekend op Raceway Venray

Ysselsteyn | Raceway Venray is op zaterdag 15 en zondag 16 juli in de ban van de NASCAR Whelen Euro Series en de EuroCup LMV8, in combinatie met een reusachtige Amerikaanse autoshow. Op zondag vullen de National Hotrods op de Short Oval het gevarieerde race- en showprogramma aan.

De EuroCup LMV8 vormt een op zichzelf staande wedstrijd die niet voor het kampioenschap meetelt, maar haar eigen trofeeën en prijzengeld heeft. In plaats van de normale 25 ronden (35 tijdens de finale) te rijden, komen de coureurs nu veertig keer voorbij en dat belooft weer veel spektakel voor de toeschouwers. Vorig jaar joeg een kopgroep van acht auto’s veertig ronden lang bumper aan bumper, deur aan deur over de baan en moest de uiteindelijke winnaar Patrick van Eck iedereen van zijn staart af zien te slaan. Het systeem om de snelste en de kampioen van vorig jaar achteraan te laten vertrekken, wordt dit jaar, om het risico’s op schades te voorkomen, wel weer losgelaten. Voortaan wordt de startvolgorde op basis van de kwalificatie-uitslag bepaald.

Een internationaal gezelschap meldt zich om deel te nemen aan de NASCAR Whelen Euro Series, waarbinnen Raceway Venray tegenwoordig nog de enige Oval op de kalender vormt, tussen verder alleen maar rensportcircuits. NASCAR biedt met een race van 50 ronden een heel andere ervaring voor het publiek. Vermeldenswaardig is trouwens de investering van Raceway-eigenaar en autosportliefhebber Harry Maessen in nieuw asfalt. Door de aangepaste banking liggen de snelheden in de binnen- en buitenbocht nu op hetzelfde niveau, wat veel meer mogelijkheden tot inhalen en dus meer strijd geeft.

Wie van NASCAR- en LMV8-races houdt, weet hoogstwaarschijnlijk Amerikaanse auto’s voor op de openbare weg ook op waarde te schatten en andersom zal dat in vele gevallen net zozeer gelden. Daarom wordt tijdens dit weekend tevens een gigantische, internationale ‘USA-carshow’ op touw gezet. De Nederlandse organisator Gerrit Hillen, die tevens de drijvende kracht achter het Int. Classic USA Car Treffen in Reuver is, slaat voor dit festijn op het Ysselsteynse racecircuit de handen ineen met zijn Duitse collega van een soortgelijke meeting in het Duitse Greverath. Direct buiten het circuit en de pits staat de gehele paddock van Raceway Venray ter beschikking, waar het publiek Amerikaanse auto’s in alle soorten, maten en bouwjaren kan bewonderen, van vooroorlogse klassiekers tot de modernste pick-ups en Mustangs en van hotrods tot customs.

Voor de liefhebbers een niet te missen treffen, dat binnen dezelfde entreeprijs als de races valt. Kijk voor meer informatie over het programma en kaarten op www.racewayvenray.com.

 

Kommentare sind geschlossen.