Toprijders aan de start tijdens de WorldCup op Raceway Venray

Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2. In actie komen onder meer titelverdedigers Roy Maessen (F1) en Rick Lenssen (F2), maar ook Ron Kroonder, Geert-Jan Keijzer (beide F1), Wim Peeters en Pieter van der Beek (beide F2). Naast top coureurs van Nederlandse bodem, komt ook een immense vloot aan Engelse toppers richting Venray. Europees kampioen Nigel Green en World Champ Frankie Wainmen jr. gaan bij de F1 klasse er alles aan doen om de WorldCup mee naar de andere kant van de Noordzee te krijgen. Onder andere Michael Green gaat hetzelfde trucje proberen uit te voeren bij de Stockcar F2.

 

De BriSCA Ministox zullen wederom aan de start verschijnen. De jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar gaan zaterdags strijden in een (race) Mini Cooper voor het Europees kampioenschap. Ook de National Hotrods en de Late Model V8 komen in actie. Naast deze series is het programma op zaterdag aangevuld met de Stockcar F2 Junioren. Hierin krijgen deelnemers van de leeftijd 13 tot en met 17 jaar de kans om hun rijkunsten te laten zien.

Eén ding staat in ieder geval vast: Raceway Venray zal 19 en 20 augustus weer op haar grondvesten gaan schudden door de duizenden pk’s die los worden gelaten op het asfalt. De geur van verbrand rubber, het gebulder van motoren, de vonken die van de bumpers afspringen; het zijn allemaal elementen die het WorldCup evenement tot één groot schouwspel maken.

 

Tijdens de twee racedagen op Raceway Venray bijten de ‘Ukke Pukke’ traditioneel weer de spits af. Zaterdags vangen wij aan met vrije trainingen, waarna om 14.15 uur de wedstrijden starten. Het wedstrijdprogramma vangt zondags om 11.00 uur aan met de Ukke Pukke race.

 

Tijdens het WorldCup weekend bestaat de mogelijkheid om op de camping van Raceway Venray te overnachten. Deze camping grenst direct aan het rennerskwartier.

Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en de camping op de website www.racewayvenray.com.

 

 

Kommentare sind geschlossen.