Autospeedway seizoen 2018 Lelystad

Autospeedway seizoen 2018 Lelystad  
van start
Invasie van nieuwe coureurs en prachtige nieuwe bolides
Zondag 18 maart opent het Midland Circuit Lelystad de poorten voor de autospeedway coureurs.
De coureurs staan te trappelen, wat te merken was tijdens de eerste trainingsdag.
Veel nieuwe bolides en rijders worden verwacht tijdens de seizoensopener.
Autoracen is HOT, met name onder de jeugd, getuige de enorme groei van de jeugdklassen.
De interesse in deze klassen met gelijkwaardige auto’s, groeit gestaag. In de Midland junioren gaat de regerend kampioen, Andy van ‘t Veer uit Assendelft, de strijd aan met vele nieuwe gezichten zoals broer en zus Hoffmans (Boxmeer), Bo Pepels (Elsloo) en Tim Driessen (Meterik). Tim, zoon van Stefan Driessen, is de derde generatie uit de Driessen clan die het autosport virus in zijn bloed heeft. Samen met de gehele familie wordt er genoten van autospeedway, waarbij zelfs opa en oma de kleinzoon met raad en daad bijstaan.
De coureurs uit het ‘Lelystadse’ Mirror team, de gebroeders Van Spiegel, zullen hun gifgroene bolides uit de winterslaap moeten wekken. In de Midland Rookie Rods gaan immers enkele nieuwe gezichten zoals Marloes Claaesen , Gerard Seefat en Sander van der Heijden de strijd aan met de gevestigde orde. Ook zien we in deze klasse een bekende bolide terug; Kevin van der Velde heeft immers een snelle Honda overgenomen , een racer die al vaker als eerste over de streep kwam!
Tijdens de seizoensopening zijn er voor de Stockcar F1’s al gelijk belangrijke punten te verdienen. Naast de eerste punten voor de F1 Tarmac Series, wordt er ook gestreden voor een plek op de startgrid van het wereldkampioenschap in het Engelse Skegness in september. Spectaculaire en spannende races zorgden er in 2017 voor dat steeds meer coureurs de weg vinden naar het snelle ovaal in de polder. De meest sensationele vorm van autospeedway ; stockcar racen met brute V8 motoren en contact in de bochten zorgt er elke keer weer voor dat je ogen en oren te kort komt. Het programma bevat tevens de BMW 325i cup, Midland Hotrods, de spectaculaire stockcar F2, en
de kids in hun Brisca Micro F2 Stockcars en de F3 Stockcars.
Een korte impressie van Stockcar races op het Midland circuit:

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur.
– Voldoende gratis parkeergelegenheid.
– Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
– (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (bij het vliegveld)
Let op de gewijzigde verkeerssituatie; vanaf de N302 neem je de afslag Anthony Fokkerweg !
Internet : www.autospeedway.org
Facebook: https://www.facebook.com/novlelystad/
Twitter: @autospeedwayNOV
Instagram: https://www.instagram.com/novautospeedway/
You tube : https://goo.gl/HEbeMS
De bijgeleverde foto’s zijn vrij van rechten te gebruiken !
PR NOV Autospeedway Lelystad
Wim Kuijpers
06-25447447
Wim@pewispeedway.eu
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad www.midlandcircuit.nl 06-12201091

Kommentare sind geschlossen.