Snelheid, sensatie en brullende motoren op Tweede Paasdag

 

Snelheid, sensatie en brullende motoren op Tweede Paasdag

Verslag van de Paasraces op 2 april

 

YSSELSTEYN – Piepende banden, gierende motoren en dampende uitlaten. Klinkt niet direct als Tweede Paasdag, maar op het circuit van Raceway Venray hing gisteren de geur van verbrand rubber in de lucht. Duizenden race-fans gingen dan ook niet op zoek naar paaseitjes, maar naar snelheid. Tijdens de opening van het Autospeedway seizoen verschenen de volgende klassen aan de start: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod, Late Model V8 en als gastklasse de 2ltr Hotrods

 

Jongste deelnemer National Hotrod onoverwinnelijk

Waar vaak een routinier als John van den Bosch als eerste over de streep komt, was het gisteren de jongste deelnemer binnen deze klasse die onoverwinnelijk bleek. Jeffrey Roeffen, startend vanaf pole position, wist deze positie iedere manche en zelfs in de finale vast te houden. In de finale werd hij gevolgd door Tonnie Hendriks die, na enkele probleem jaren wat de auto betreft, tijdens de Paasraces weer wist te schitteren door alle keren als tweede over de streep te komen. Rene Heijnen maakte het drietal in de finale compleet.

Bij de 2ltr Hotrods was het Dirk Albrecht die een succesvol weekend beleefde. Na twee manches winst tijdens de races op Eerste Paasdag in Ter Apel, was Albrecht ook in Venray te sterk. Hij won alle manches en zelfs nog de finale.

 

Duwen en trekken bij de Stockcar klassen

Bij de Stockcar F1 klasse waren vele ogen gericht op Roy Maessen. Is het niet om zijn rijkunsten, dan is het om zijn schitterende en splinternieuwe wagen. Maessen manoeuvreerde zich de hele dag snel naar voren en schreef de eerste manche op zijn naam. Harmen Zwerver, die tijdens de Finaleraces van vorig jaar voor het eerst in de prijzen viel, begon dit nieuwe seizoen succesvol. Na twee keer als tweede te eindigen, lukte het in de finale wel om iedereen de gehele race achter zich te laten. Jordy Lemmens eindigde op de tweede plek en Maessen als derde.

Sjeng Smidt junior en Chris Hendriks domineerde de dag bij de Stockcar F2 klasse. Tijdens de finale werd er met name in het middenveld dicht op elkaar gereden. Smidt vocht zich naar voren, maar wist net niet de koppositie te bemachtigen daar Hendriks hem te snel af was. Bij een laatste inhaalpoging verloor Smidt zelfs nog zijn tweede positie aan Christiaan Janssen. De vrouwen in deze klasse waren dicht bij elkaar te vinden. Laura Vervuurt bleek deze dag de sterkste van de drie.

 

Koningen van de ½ mile oval

Tijdens de eerste racedag gingen 18 Late Model V8 coureurs de strijd met elkaar aan. Van ervaren snelheidsduivels tot nieuwelingen zoals de Belgische broers Darregh en Jentsen Adriaenssens. Voor beide is het circuit van Raceway Venray bekend terrein doordat ze hier jaren te vinden waren met hun kart. Nieuwkomer Noah Lhoez wist, ondanks dat dit zijn eerste racedag was in deze klasse, een sterke indruk te maken en was regelmatig in de kopgroep te vinden.

Voor Ralph Verberkt leek het seizoen perfect te beginnen. Na alle keren winst tijdens de manches, startte Verberkt sterk tijdens de finale. Hij reed bijna de gehele race aan kop. Het was toch Barry Maessen die enkele rondes voor het einde Verberkt wist in te halen. Door een crash zat er voor Verberkt zelfs geen top drie klassering meer in. Maessen kwam als eerste over de streep, gevolgd door Jeroen van Eerd en op de derde plek Philipp Bachor.

 

Kortom: de Paasraces vormde een goed begin van het seizoen met spannende races, volle tribunes en goed weer. Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) staat het volgende Autospeedway evenement op de agenda.

Bericht : Daisy Ripmeester

Kommentare sind geschlossen.