Heritage Stockcars “Stars of the Past”

Heritage primeur F1 H 217 UK 173 en UK 74

Al enkele jaren promoot NOV Autospeedway Lelystad de Dutch Heritage Stockcar Assocation en de Alderwetske stockcars. Ook in 2018 zullen ze 2 keer te gast zijn. De eerste keer is tijdens de Gouden Helm Stockcars 27 mei. Reeds 14 aanmeldingen zijn er binnen, met ook weer deelname uit Engeland van o.a. de schitterende 501 Chris Elwell van Garry Tressler en de 247 Spiderman auto van Andy Webb.

Naast het debuut van de #173 Paul Kaye en # 74 Neil Pokorny stockcar wordt de heritage 217 van Ron Kroonder aan het publiek voorgesteld. Als een van Nederlands meest succesvolle coureurs mag ook Ron natuurlijk niet ontbreken in de Heritage klasse. Stefan Pepels heeft opdracht gegeven een mooie kopie te bouwen van de H217 , en zal deze zondag a.s aan het grote publiek tonen .
Hopelijk mogen we ook Ron Kroonder verwelkomen om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken.

Roel Everts, Roel zowat “grootgebracht” op het roemruchte De Berckt te Baarlo is een stockcarman in hart en nieren. Zijn betrokkenheid bij de sport is groot, hij droeg in het verleden onder andere zijn steentje bij aan de carriere van Henk Jan Ronitz. Hij had niet kunnen vermoeden dat toen hij midden jaren 80 de #74 Stockcar van Neil “Poko” Pokorny zag rijden, dit ooit zijn Heritage stockcar zou worden. De door QM racing gebouwde bolide is via Pokorny bij wijlen Jos de Bock terecht gekomen. Deze reed er mee op Baarlo en Gendt. Daarna is de auto bij Keith Murdoch terecht gekomen, die er zijn carrière mee begon ! Gelukkig is de auto niet bij het oud ijzer terecht gekomen en hopen we dat Roel er veel plezier mee beleeft. Roel succes bij de Heritage stockcars

Wessel Van den Kerkhof, oud stockcar rijder bij de clubs in Zuid Holland en later de FAC en de NAC.
Hij komt aan de start met de stockcar van # 173 Paul Kaye, welke in Engeland eind jaren 70 , begin 80 actief was.

Kommentare sind geschlossen.