Dutch Open Stockcars

Internationaal deelnemersveld tijdens
“Dutch Open Stockcars”
Autospeedway Lelystad
Zondag 20 oktober staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit in Lelystad in
teken van het ”Dutch Open Stockcars”. De F2 stockcars gaan zoals altijd voor veel spektakel zorgen.De grootste Stockcar klasse op deze dag , met bloedfanatieke coureurs zijn dé garantie voor spannende en spectaculaire wedstrijden. De regerend kampioen, Sebastiaan Vowinkel is het hele jaar erg snel en is uiterst gemotiveerd, om de prijs voor de derde keer op rij, mee naar Ommen te nemen. Hij zal de strijd aangaan met snelle mannen als; Peeters (Nijmegen), Jansen (Venlo), Lenssen (Baarlo) en Baer (Mönchen Gladbach). Het kat en muis spel zal echter op de voet gevolgd worden door de vele outsiders voor de titel. Vast staat dat er hard gestreden gaat worden en de bumpers stevig gebruikt gaan worden. In de Stockcar F1 wordt veel verwacht van de snelle man uit Assendelft; Ron Kroonder. De
sympathieke held van het Nederlandse stockcar racen heeft aangegeven een stapje terug te gaan doen. Zijn prachtige rijstijl en een enorme gedrevenheid bezorgden hem menig kampioenschap. Als titelverdediger zullen alle ogen op hem gericht zijn, te meer omdat het weleens zijn laatste optreden kan zijn. Met zowel de “asfalt” als “dirt” rijders aan de start, wordt het een mooie racedag vol met actie. Namen als Langeveld, Boersen, Keijzer, Kroonder, Lemmens en Van Haarlem spelen het spelletje al jaren, en zullen graag weer op het podium staan. De snelle man uit Engeland, Luke Davidson lijkt echter ook deze titel te willen bijschrijven op zijn palmares. De duizenden pk’s zullen het publiek in extase brengen wanneer de coureurs van start gaan. Het Midland Circuit meldt dan ook dat men gebruikt maakt van een “geluidsdag”. Traditioneel komen op deze dag de “Heritage” stockcars aan de start welke een prachtig beeld geven van het “stockcar” racen door de jaren heen. Met toppers uit Engeland, wereldkampioenen uit Nederland, en beroemde Engelse bolides die de oversteek maken wordt het een prachtige dag . Namen als Elwell, Rutjens en Webb zijn verweven in de geschiedenis van deze sensationele vorm van autosport. Daarnaast volgt een hele vloot stockcars die in vroeger tijden domineerden op het roemruchte Baarlose asfalt. Onder aanvoering van de altijd lachende, meervoudig wereldkampioen, Rien Rutjens, komen meerdere schitterende bolides aan de start. Kers op de taart is de komst van de gerestaureerde Nigel Whorton #422 stockcar.Tim Mann en Jeff Alderson hebben afgelop en jaar heel veel vrije tijd gestoken in deze prachtige bolide, met als resultaat een prachtige Stockcar die je moet zien . Met de toevoeging van de jeugd stockcarklassen is het een dag autosport pur sang. De junioren (12-18 jaar) strijden om de laatste punten in de KC Motorsport Asfalt series, en de inmiddels beroemde Kruimeltjes Cup 2 19. Met een verschil van 25 punten tussen nummer een, Sem van Rengs, en nummer drie ; Andy van ’t Veer is er nog van alles mogelijk. De nummer 2, Nick Coenen weet wat hem te doen staat.
De allerjongsten (7 -11 jaar) in de Brisca Micro F2 stockcars beleven hun vuurdoop tijdens het Dutch open. De instap stockcar klasse, met gelijkwaardige stockcars ,waarbij de jeugd de kans krijgt omkennis te maken met onze geweldige sport. De belangstelling groeit enorm, bijna elke wedstrijdmaken getalenteerde Engelse coureurs de reis naar het snelle circuit in de polder. Ook voor de racesvan dit weekend worden er weer een 8 tal verwacht.
Op zaterdag worden de stockcars in de gelegenheid gesteld om te trainen, waarbij de traditioneleNOV klassen met onder meer de Rookie rods, Midland Hotrods, BMW 325 i en Midland junioren hunwedstrijd afwerken. Aanvang trainingen 9.30 – Wedstrijden 11.30
De spits wordt zondag afgebeten rond de klok van 10 uur met de eerste heats voor alle Stockcars,waarna alle coureurs aan het publiek worden voorgesteld .
Aanvang wedstrijden Zondag 10.00 uur .
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
– Voldoende gratis parkeergelegenheid.
– Entree volwassenen € 15,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
– Weekend-kaart za en zo € 25,-
– (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Promo: https://youtu.be/AKOZ7QVZTc8
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV

Kommentare sind geschlossen.