Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel wordt hervat met speedweekend op 10 + 11 september

Beste racefans,

Na twee maanden zomerstop zijn we toe aan de eindfase van het NK Ovalracing seizoen 2022. Op zaterdag 10 & zondag 11 september staat het Speedweekend van NNO Ter Apel op het programma. Twee volle dagen autosport, met goed gevulde deelnemersvelden, staan op het programma in het autosportstadion de Polderputten. Naast de reguliere deelnemers die strijden om de NK Ovalracing titels worden bij de 2.0 Hotrods en in de Saloon Stockcars ook deelnemers vanuit het Verenigd Koninkrijk verwacht. Niet zo vreemd want bij de 2.0 Hotrods staat op zaterdag onder kunstlicht een belangrijke titel op het programma. Na het Wereld- en Europeeskampioenschap is het National Championship de grootste titel op de internationale ovalracing kalender. Daarnaast tellen komend weekend alle races mee voor het Int. NK Ovalracing kampioenschap en het NNO Clubkampioenschap 2022. En in de verschillende klasses is het ontzettend spannend in de strijd om de Nederlandse titels ovalracing. Met maar liefst twee dagen ovalraces vallen er ontzettend veel punten te verdienen (of te verliezen…). De coureurs zullen dan ook op scherp staan om het maximale resultaat te realiseren. (in de bijlage zijn de tussenstanden te vinden van het INT. NK Ovalracing 2022)

Het belooft dan ook wederom een waar spektakel te worden. Ook bij de National Hotrods staat er een extra titel op het programma, zij strijden al sinds 2006 jaarlijks om de ‘Teuben Logistics’ EuroMaster titel. Naar deze strijd kijken veel coureurs en racefans al het hele seizoen uit, wie zal zich EuroMaster of National Hotrods 2022 mogen noemen? Zondag 11 september weten we meer!

De volgende klasses zullen aan de start verschijnen:

JUNIOREN – ROOKIE RODS – BMW CUP – STANDAARD 2000 – SUPERRODS – 2.0 HOTRODS – NATIONAL HOTRODS – SALOON STOCKCARS – CROSS-KLASSE (coureurs kunnen zich nog online inschrijven via www.ovalracing-terapel.nl) Zaterdag 10 september starten de races om 14:00 uur en zullen in de avonduren, zeer spectaculair, verder onder kunstlicht verreden worden. De races zullen tot ongeveer 21:30 uur duren. Op zondag 11 september starten de races om 11:30 uur tot ongeveer 18:00 uur.

Tickets kunnen aan de dagkassa bij het circuit gekocht worden, maar zijn ook (voordeliger) in de voorverkoop online te koop via deze link:

>>ONLINE TICKETSHOP SPEEDWEEKEND 2022<<

Tot ziens in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel!!!

Met vriendelijke autosportgroet,

Noord Nederlandse Ovalracing
Ter Apel

Liebe Rennsportfans,

Nach zwei Monaten Sommerpause sind wir nun bereit für die Endphase der NK Ovalracing-Saison 2022. Das Speedweekend von NNO Ter Apel steht am Samstag, 10. & Sonntag, 11. September auf dem Programm. Zwei volle Tage Motorsport mit gut gefüllten Feldern stehen im Motorsportstadion Polderputten auf dem Programm. Neben den regulären Teilnehmern, die um die NK Ovalracing-Titel kämpfen, werden auch Teilnehmer aus Großbritannien bei den 2.0 Hotrods und den Saloon Stockcars erwartet. Kein Wunder, denn bei den 2.0 Hotrods steht am Samstag unter Kunstlicht ein wichtiger Titel auf dem Programm. Nach den Welt- und Europameisterschaften ist die Nationalmeisterschaft der größte Titel im internationalen Oval-Rennkalender. Außerdem werden alle Rennen für die Int. NK Ovalracing Championship und der NNO Club Championship 2022. Und in den verschiedenen Klassen geht es sehr spannend zu im Kampf um die niederländischen Ovalrennen-Titel. Bei nicht weniger als zwei Tagen Ovalrennen gibt es viele Punkte zu sammeln (oder zu verlieren…). Die Fahrer werden daher gespannt darauf sein, das maximale Ergebnis zu erzielen. (im Anhang finden Sie den Zwischenstand des INT. NK Ovalracing 2022)

Es verspricht wieder ein wahres Spektakel zu werden. Auch die National Hotrods haben einen Extra-Titel im Programm, sie kämpfen seit 2006 jährlich um den EuroMaster-Titel „Teuben Logistics“. Viele Fahrer und Rennfans haben sich die ganze Saison über auf diesen Kampf gefreut, wer wird sich 2022 EuroMaster oder National Hotrods nennen? Am Sonntag, den 11. September wissen wir mehr!

Folgende Klassen werden am Start erscheinen:

JUNIORS – ROOKIE RODS – BMW CUP – STANDARD 2000 – SUPERRODS – 2.0 HOTRODS – NATIONAL HOTRODS – SALOON STOCKCARS – CROSS CLASS (Fahrer können sich weiterhin online über www.ovalracing-terapel.nl anmelden)

Am Samstag, 10. September, starten die Rennen um 14:00 Uhr und werden abends unter Kunstlicht sehr spektakulär fortgesetzt. Die Rennen dauern bis ca. 21:30 Uhr. Am Sonntag, 11. September, starten die Rennen um 11:30 Uhr bis ca. 18:00 Uhr.

Tickets können an der Tageskasse an der Rennstrecke gekauft werden, sind aber auch (günstiger) im Voraus online über diesen Link erhältlich:

ONLINE-TICKETSHOP SPEEDWEEKEND 2022
Wir sehen uns im Motorsportstadion “De Polderputten” in Ter Apel!!!

Mit freundlichen Motorsport-Grüßen,

Nordholländisches Ovalrennen
Ter Apel

Kommentare sind geschlossen.