Autospeedway Lelystad 28 augustus

Autospeedway Lelystad -Jeugdige coureurs strijden om Walco Trophy 28 augustus Midland Circuit Lelystad
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ook binnen de autosport is dit van enorm belang. Bij de NOV , de promotor van Autospeedway Lelystad , kan je vanaf je 12e jaar instappen in de junioren klasse,waarna je op je 16e kan doorstromen naar de “Rookie Rods. Beiden zijn klassen waarin ” standaard” het toverwoord is, zodat je met een gering budget mee kan rijden.
DSC_0127

Zondag strijden deze klassen om de Walco Trophy, een cup gesponsord door onze evenementencateraar Walco. In de juniorenklasse zal Jarno Emming (Ter Apel) proberen de dames Boes (Coevorden), Loderus (Heythuysen) en Schaap (Heemskerk) te verslaan. Behalve de snelle dames zal hij ook zijn mannelijke collega’s moeten verslaan; De Kock, Born en nieuwkomer Van Vught zijn ook gebrand op deze titel.

De Rookie Rods zijn dit seizoen enorm aan elkaar gewaagd. De supersnelle Honda’s van Knijn, Kools en van Spiegel (Lelystad) strijden vaak deur aan deur met de kleine Peugeot van Vd Peet en de snelle Golf van de leider in het kampioenschap, Petronella Visser. Outsider voor de eerste prijs in de Walco Trophy is de uit Lelystad afkomstige Max van Spiegel. In zijn snelle Mazda MX 5 heeft hij dit seizoen al enkele keren het podium mogen betreden.

Te gast zijn de “2 liter Hotrods” , autosport “Engelse stijl”. Ze rijden tegen de klok in, deur aan deur, en weten er elke keer een waar spektakel van te maken. Deze wedstrijd is voor deze coureurs tevens de beslissende voor het baankampioenschap. Het is voor het internationale deelnemersveld de laatste test alvorens hun grote wedstrijd in Ter Apel in september. Een recordaantal inschrijvingen t/m 20 augustus bevestigt hun drang naar het perfectioneren van hun bolides.

Aan de start tevens de BMW 325i cup, Midland Hotrods, Formule Toyota’s en de stockcar F1 en F2
De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. –
Voldoende gratis parkeergelegenheid. –
Entree volwassenen € 10,-
Kinderen < 12 jr € 5,-. –
(Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV PR NOV
Autospeedway Lelystad

 

poster AUGl2016 lelystadklein

Kommentare sind geschlossen.