Raceway Venray maakt zich op voor finale

Op Raceway Venray aan de Peelweg in Ysselsteyn staat op zondag 23 oktober alweer de laatste Autospeedway van het jaar op het programma.

 

De dag staat dit keer in het teken van de Finale races, waarbij de voor de autospeedwayliefhebbers welbekende klassen op de lange of korte baan aan de start verschijnen. Het hele jaar is er gestreden om de kampioenspunten. Tijdens de Finale races wordt definitief uitgemaakt wie zich de kampioen van 2016 mag noemen in de klassen Stockcar F1, Stockcar F2, LMV8 en Hotrod. Als gastklasse staat de BMW 325I voor de tweede keer dit jaar op de rol. Ook de klasse Stockcar F2 junioren komt op zondag 23 oktober op Raceway Venray in actie.

F2 Junioren 02

De BMW-klasse is een non-contactklasse die zowel voor coureurs als publiek garant staat voor spectaculaire deur-aan-deurraces. Er wordt gereden met de welbekende BMW E36 325i. De auto`s worden gebouwd volgens het KNAF-reglement en dienen standaard te zijn. Iedereen rijdt met hetzelfde onderstel en banden en de computers zijn verzegeld, waardoor het dus echt op de stuurmanskunst van de coureur aankomt.

 

De  Stockcar F2 junioren is bestemd voor de jeugd. De talenten van de toekomst, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar, strijden in deze klasse tegen elkaar om de ereprijzen. Vanaf 18 jaar is het verplicht om over te stappen naar een andere klasse. Heeft een coureur op zestienjarige leeftijd tenminste één jaar race-ervaring opgedaan, dan mag hij of zij overstappen naar een andere (volwassen) klasse, zoals bijvoorbeeld Stockcar F1 of F2. De auto’s in de Stockcar F2 junior zijn vergelijkbaar met een F2-stockcar. Het grote verschil met de ‘grote’ F2 is dat er bij de junioren tijdens de race niet geduwd mag worden.

De rijders in deze klasse zijn vaak zonen of dochters van (oud-)stockcar F1- en F2-rijders. Voorbeelden van rijders die in het verleden in deze klasse uitkwamen, zijn Joey Slooff, Jordy Lemmens en Kay Lenssen, maar ook de huidige World Cup-kampioen in de Stockcar F2, Rick Lenssen. Tijdens de F2-juniorwedstrijd op 23 oktober op Raceway Venray wordt door de jeugd gestreden om de zogeheten Kruimeltjes Cup. Hiervoor hebben zich al twaalf deelnemers opgegeven.

F2 Junioren 01

De poorten gaan op zondag 23 oktober om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.00 uur met de Ukke Pukke races.

Kommentare sind geschlossen.