Midland Circuit te Lelystad 23 april

Autospeedway Lelystad Racende families hebben topdag
Zondag 23 april organiseert NOV de tweede wedstrijd op het prachtige Midland Circuit te Lelystad. Een enorm internationaal deelnemersveld zal gaan strijden om de IJsselmeertrophy’s 2017 Met maar liefst 9 verschillende klassen aan de start, belooft het een spectaculaire dag te worden.

Tijdens de openingswedstrijd in maart zagen we een enorme groei in de instap klassen van de autospeedway. Het Max –effect is met name bij de jeugd merkbaar, autoracen is cool….

De juniorenklasse kent een explosieve groei, waarbij velen in de voetsporen treden van een familielid. De 12 jarige Andy van ’t Veer uit Assendelft verraste vriend en vijand door in zijn eerste wedstrijd de tweede plek op te eisen achter de huidige kampioen Emming uit Ter Apel. Andy’s vader John racet ook; hij komt uit in de spectaculaire Stockcar F1 met ruim 600 pk waarin het er vaak ruig en hard aan toe gaat. Samen staan ze op het affiche van de komende wedstrijd, iets wat beiden enorm motiveert om zondag weer te vlammen

Niet minder ruig, maar vooral hard gaat de routinier, John van de Bosch uit Rosmalen. In de National Hotrods stuurt hij zijn snelle bolide met meer dan 230 pk over de vele Europese circuits. Geen wonder dat dochter Lanie ook racebloed in haar aderen heeft. Zij maakte haar debuut in de Rookie Rods, de klasse waarin de Lelystedelingen, Van Spiegel, Kools en Witkamp tot de gevestigde orde gerekend mogen worden. Voor Lanie was gelijk duidelijk dat haar collega’s niks weggeven, de strijd in de Rookie Rods is hard, maar fair. De racende familie uit Lelystad, Mirror race team, aka Van Spiegel, kampte in de openingswedstrijd met mechanische pech. Hun drive om samen wederom aan de start te staan zondag is gigantisch. Ze zijn weliswaar familie, maar als de start is vrijgegeven, geld maar een ding; racen voor de winst.

De spectaculaire stockcars strijden naast de punten voor de F1 Tarmac Series 2017, ook om een plekje op de grid van het prestigieuze Wereldkampioenschap in Ipswich in september. De sympathieke Texelaar Peet Boersen drukte de stempel op de eerste wedstrijd en trakteerde het aanwezige publiek op een mega donut. Ongetwijfeld heeft de Stockcar racende familie Boersen dit thuis nog eens gepast gevierd. Kan Peet zondag wederom schitteren en dure kampioenschaps- punten meenemen naar Texel?
De Stockcar F2 coureurs zullen de bumpers flink moeten gebruiken om de in topvorm verkerende Gouden Helm 2016 winnaar Pieter van de Beek de baas te zijn. De finale in de openingswedstrijd schreef hij overtuigend op zijn naam. Met in mei de 2017 versie van de Gouden Helm op het programma ,en wetende dat Pieter deze al meerdere keren won , zal zondag voor velen de ultieme test zijn om hun bolides te prepareren .

Het programma bevat tevens, de BMW 325 i cup, de Formule Toyota’s, de Midland Hotrods en de kids in hun F3 Stockcars.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur.
– Voldoende gratis parkeergelegenheid.
– Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
– (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad
Twitter: @autospeedwayNOV Instagram: NOV autospeedway
PR NOV Autospeedway Lelystad Wim Kuijpers

 

Kommentare sind geschlossen.