Stockcar weekend op 29 en 30 april te Raceway Venray

Nieuw: Stockcar weekend op 29 en 30 april te Raceway Venray

 

Ysselsteyn | De stofwolken van de Paasraces zijn nog maar amper opgetrokken, of Raceway Venray maakt zich alweer op voor het volgende spektakel. Aan de agenda van het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn  is met het Stockcarweekend een nieuw evenement toegevoegd. Op zaterdag 29 en zondag 3O april is Raceway Venray ‘the place to be’ voor alle de stockcarfans uit binnen- en buitenland.

 

Met het nieuwe evenement, dat plaatsvindt op de korte oval, bedient het circuit een grote groep speedwayfans die van sensatie houden. De initiatiefnemers voor dit evenement zijn Henri Wittebol en zijn partner Mariëlle Jans, die vanuit de stockcarwereld steeds vaker de vraag kregen of ze een tweedaags evenement zouden kunnen organiseren met alléén maar contactklassen. Op de korte oval, met zogeheten openwielracers.

 

Wittenbol en Jans pakten de handschoen op en hebben samen met Raceway Venray het plan voor het Stockcarweekend verder uitgewerkt. Nooit eerder wist Raceway Venray de speedwayliefhebbers zo’n omvangrijk en gevarieerd stockcarprogramma voor te schotelen als komend weekend. In actie komen onder meer de klassen Stockcar F1, met deelname van bekende Nederlandse en Engelse coureurs, onder wie Luke Davidson, Ryan Harrisson, Tom Harris en de gebroeders Todd en Webster, en de Stockcar F2.

Daarnaast verschijnen de F2 Junioren aan de start, die strijden om  de speciaal voor deze gelegenheid bedachte Autoservice Van der Poel Trofee. De jongere jeugd gaat zich bewijzen in twee klassen, namelijk F3 en Micro F2. Die eerste geeft volledige vrijheid ten aanzien van de auto’s, die vaak een verkleinde, door de teams zelf gebouwde kopie, van een F1-bolide vormen. Micro F2, twee jaar geleden ontstaan in Engeland, gaat in 2017 voor het eerst van start. Het betreft een eenheidsklasse met allemaal identieke, in dezelfde fabriek vervaardigde, racewagens, uitgerust met verzegelde Honda Cadet 160-motoren. Als gastklassen staan de Landklasse, die zich kenmerkt door het wat ruigere duw- en driftwerk, en de Heritageklasse, die  demo’s op voert van klassieke F1’s – of replica’s daarvan – uit de jaren zestig, zeventig en de vroege jaren tachtig, op het programma.

 

De eerste vrije training start zaterdag om 12.00 uur, de wedstrijden beginnen om 15.30 uur. Op zondag starten de vrije trainingen om 09.30 uur en de wedstrijden om 11.30 uur. Tijdens het weekend van 29 en 30 april bestaat de mogelijkheid om op de camping van Raceway Venray te overnachten. Deze camping grenst direct aan het rennerskwartier. Voor meer informatie kijk op de website www.racewayvenray.com.

______________________________________________________________________________
Noot voor de redactie
Vertegenwoordigers van de pers zijn uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens de Autospeedwayraces op 29 & 30 april. Aanmelden kan via rwilms@racewayvenray.com of abolmers@racewayvenray.com of Tel: +31 (0)6 52 65 85 26.

Openingstijden: De trainingen starten zaterdag rond 12:00 uur en zondag om 09:30 uur. Wedstrijden zijn zaterdag van 15:30 – 22:00 uur en zondag van 11:30 – 18:00 uur.
Entreeprijzen: kinderen t/m 12 jaar gratis – volwassenen: € 15,00 per persoon per dag en € 25,00 per persoon per weekend.

Stichting Raceway Venray, Peelweg 47, 58 13  AD Ysselsteyn  tel.: 0478 513 100 www.racewayvenray.com.

Voor meer informatie; www.racewayvenray.com.

Mocht u voortaan geen persberichten meer van Raceway Venray willen ontvangen, dan kunt u zich afmelden door een e-mail te sturen aan abolmers@racewayvenray.com.

 

Kommentare sind geschlossen.